0

فایروال

یکشنبه, 23 مهر,1402
 

فایروال یکی از اصلی‌ترین ابزارهای امنیتی در شبکه‌های کامپیوتری است که برای حفاظت از سیستم‌ها و اطلاعات در برابر حملات و نفوذ به کار می‌رود. در این مقاله، به بررسی فایروال، انواع آن ، عملکرد و اهمیت آن در امنیت شبکه می‌پردازیم .

چرا مأموران ایست بازرسی در فرودگاه یا جاده مسافران را مورد بازرسی قرار میدهند؟ چه لزومی دارد که اطلاعاتی که در شبکه رد و بدل میشوند، بازرسی شوند؟ چگونه میتوان روش بازرسی در فرودگاه را در سیستم های رایانهای و شبکه پیاده کرد؟ لزوم بازرسی کالاها در گمرک چیست؟ دنیای اینترنت بسیار ناامن است و هر لحظه امکان دارد بهوسیله فرد یا گروهی هک شویم؛ بنابراین متخصصان حوزه امنیت راهکارهایی برای جلوگیری از حمالت و تهدیدات ارائه دادهاند. یکی از سرویس های تشخیص حمالت، سرویس IDS(Systems Detection Intrusion )نام دارد. این سرویس ً با یک سرویس دیگر برای جلوگیری از حمالت همراه است که IPS( Systems Prevention Intrusion ) عموما نامیده میشود. سرویس IDS با توجه به پایگاه دادهای که از الگوی حمالت دارد قادر به شناسایی انواع حمالت و سرویس IPS قادر به جلوگیری و خنثی کردن حمالت است. یکی دیگر از سرویس های مهم برای جلوگیری از حمالت در شبکه ها، آنتی ویروس و هرزنامه )Spam ) است که از ورود ویروس ها و هرزنامه ها به شبکه و سیستم ها جلوگیری میکنند. یکی از سرویس های بسیار مهم که در تمامی سیستم ها و شبکه ها وجود دارد، سرویس فایروال )Firewall )است. این سرویس توانایی های زیادی در جلوگیری از ورود بسته های مشکوک به شبکه دارد و به دلیل مقبولیت زیاد در بین سازمان ها مورد استفاده بسیاری از سازمان ها است. به همین خاطر یکی از فرصت های شغلی برای افراد فعال در حوزه امنیت، نصب و پیکربندی فایروال است. همانطور که در جامعه باید امنیت حاصل شود، در سیستم های رایانه ای هم باید تبادل اطلاعات بین رایانه ها بازبینی شود تا اطمینان از سالمت ارتباطات حاصل شود. برای بازبینی بسته های اطالعاتی در سیستم های رایانهای و شبکه ها از فایروال استفاده میشود. فایروال سرویسی است که به صورت نرم افزاری یا سختافزاری ارائه میشود و سیستم های رایانه ای را از دسترسی نفوذگران محافظت کرده، تمام بسته های عبوری را بررسی میکند و در صورت تشخیص غیرمجاز بودن بسته، از ورود آن به شبکه جلوگیری میکند. فایروال نرم افزاری مثل بقیه نرمافزارها روی سیستم عامل نصب میشود. به بررسی بسته ها بهوسیله فایروال، فیلترکردن بسته ها میگویند. هزینه این نوع فایروال کم است و به آسانی به وسیله کاربر قابل تنظیم و راهاندازی است. فایروال ویندوز، نرم افزارهای Server ISA و Control Kerio و برخی از نرمافزارهای آنتی ویروس نمونه ای از فایروال نرم افزاری هستند.

چرا مأموران ایست بازرسی در فرودگاه یا جاده مسافران را مورد بازرسی قرار میدهند؟ چه لزومی دارد که اطالعاتی که در شبکه رد و بدل میشوند، بازرسی شوند؟ چگونه میتوان روش بازرسی در فرودگاه را در سیستم های رایانهای و شبکه پیاده کرد؟ لزوم بازرسی کاالها در گمرک چیست؟ دنیای اینترنت بسیار ناامن است و هر لحظه امکان دارد بهوسیله فرد یا گروهی هک شویم؛ بنابراین متخصصان حوزه امنیت راهکارهایی برای جلوگیری از حمالت و تهدیدات ارائه دادهاند. یکی از سرویس های تشخیص حمالت، سرویس IDS(Systems Detection Intrusion )نام دارد. این سرویس ً با یک سرویس دیگر برای جلوگیری از حمالت همراه است که IPS( Systems Prevention Intrusion ) عموما نامیده میشود. سرویس IDS با توجه به پایگاه دادهای که از الگوی حمالت دارد قادر به شناسایی انواع حمالت و سرویس IPS قادر به جلوگیری و خنثی کردن حمالت است. یکی دیگر از سرویس های مهم برای جلوگیری از حمالت در شبکه ها، آنتی ویروس و هرزنامه )Spam ) است که از ورود ویروس ها و هرزنامه ها به شبکه و سیستم ها جلوگیری میکنند. یکی از سرویس های بسیار مهم که در تمامی سیستم ها و شبکه ها وجود دارد، سرویس فایروال )Firewall )است. این سرویس توانایی های زیادی در جلوگیری از ورود بسته های مشکوک به شبکه دارد و به دلیل مقبولیت زیاد در بین سازمان ها مورد استفاده بسیاری از سازمان ها است. به همین خاطر یکی از فرصت های شغلی برای افراد فعال در حوزه امنیت، نصب و پیکربندی فایروال است. همانطور که در جامعه باید امنیت حاصل شود، در سیستم های رایانهای هم باید تبادل اطلاعات بین رایانه ها بازبینی شود تا اطمینان از سالمت ارتباطات حاصل شود. برای بازبینی بسته های اطلاعاتی در سیستم های رایانهای و شبکه ها از فایروال استفاده میشود. فایروال سرویسی است که بهصورت نرمافزاری یا سخت افزاری ارائه میشود و سیستم های رایانه ای را از دسترسی نفوذگران محافظت کرده، تمام بسته های عبوری را بررسی میکند و در صورت تشخیص غیرمجاز بودن بسته، از ورود آن به شبکه جلوگیری میکند. فایروال نرم افزاری مثل بقیه نرم افزارها روی سیستم عامل نصب میشود..

۱. تعریف فایروال:
فایروال یک نرم‌افزار یا سخت‌افزار است که وظیفه مانع شدن دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ها و شبکه‌ها را دارد. فایروال با بررسی ترافیک ورودی و خروجی شبکه، بر اساس قوانین تعریف شده، تصمیم می‌گیرد که چه بسته‌های داده‌ای را به سیستم رسانده و چه بسته‌ها را مسدود کند .

۲. انواع فایروال:
- فایروال نرم‌افزاری: این نوع فایروال به صورت نرم‌افزاری روی سیستم عامل نصب می‌شود و ترافیک شبکه را بررسی می‌کند. این فایروال‌ها معمولاً قابلیت پیکربندی دارند و می‌توان قوانین و سیاست‌های امنیتی خاص را برای آن‌ها تعریف کرد.
- فایروال سخت‌افزاری: این نوع فایروال به صورت سخت‌افزاری درون یک دستگاه جداگانه قرار می‌گیرد و تمام ترافیک شبکه را از طریق آن عبور می‌دهد. فایروال سخت‌افزاری معمولاً قدرت بالاتری در پردازش ترافیک دارد و می‌تواند بسته‌های داده را با سرعت بالا بررسی کند .

۳. عملکرد فایروال:
فایروال با بررسی بسته‌های داده‌ای که از یک شبکه وارد می‌شود یا از آن خارج می‌شود، تصمیم می‌گیرد که بسته‌ها را تأیید کند و به سیستم اجازه دسترسی دهد یا آن‌ها را مسدود کند. عملکرد فایروال بر اساس قوانین و سیاست‌های تعریف شده توسط مدیر شبکه صورت می‌گیرد. این قوانین می‌توانند بر اساس آدرس IP، پورت، پروتکل و دستورات خاص دیگر تنظیم شوند.

۴. اهمیت فایروال:
- حفاظت از اطلاعات: فایروال با جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ها و شبکه‌ها، حفاظت از اطلاعات حساس را تضمین می‌کند.
- جلوگیری از حملات: فایروال با تشخیص و مسدود کردن ترافیک مشکوک و حملات شناخته شده، از نفوذ به سیستم‌ها جلوگیری می‌کند.
- کنترل ترافیک: فایروال قابلیت کنترل ترافیک شبکه را دارد و می‌تواند بسته‌های داده‌ای را به صورت مرتب و سازماندهی شده به سیستم‌ها ارسال کند.

در نتیجه، فایروال یکی از اصلی‌ترین ابزارهای امنیتی در شبکه‌های کامپیوتری است که با جلوگیری از دسترسی غیرمجاز و مسدود کردن ترافیک مشکوک، امنیت سیستم‌ها و اطلاعات را تضمین می‌کند.

682 رتبه بندی این مطلب:
5.0

نوشتن یک نظر

در این فرم اطلاعات شما را ذخیره می‌کنیم تا بتوانیم نظرات شما را ثبت کنیم. برای مشاهده قوانین به صفحات حریم خصوصی و شرایط استفاده مراجعه کنید
افزودن نظر