0

آب رسانی

چهارشنبه, 26 مرداد,1401
آب رسانی
 

تجهیزات لوله کشی

لوله ها :

لوله فولادی درز دار ( سیاه ) :

تین اواه را از ورق آهن می سازند. ورق بریده شده به طول 6 متر را در داخل دستگاه های نورد،نورد کرده و به صورتی لوله در می آورند. سپس درز لوله را جوش می دهند. بنابراین، این لوله دارای درزی در طول لوله است. از این لوله در تأسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع برای آب رفت و برگشت و همچنین رفت برگشت گازوئیل استفاده می شود.

لوله فولادی گالونیزه (سفید):

این لوله در واقع همان لوله فولادی درزدار (سیاه) است که سپس از ساخت برای محافظت در برابر مواد خورنده جداره داخلی وخارجی آن را با فلز روی روکش کرده اند. این نوع لوله در شاخه های 6 متری به بازار عرضه می شود. اتصال این لوله معمولا دنده ای است و نباید از جوش برای اتصال آنها استفاده شود. از این لوله در سیستم آب سرد و گرم بهتاشتی استفاده می شود.

لوله های فولادی بدون درز (مانسمان):

این لوله از فولاد ساخته میشود و جداره آن بدون درز است. با قطر خارجی مساوی در مقایسه با لوله های درزدار، این نوع لوله دارای ضخامت بیشتر و قطر داخلی کمتر است. از لوله مانسمان بیشتر در لوله کشی گاز و مواد که فشار کار زیاد است، استفاده می شود.

لوله های پلی مری:

در ساخت این لوله ها از پلی مرها استفاده شده و امروزه به تدریج در برخی مواد جانشین لوله های فلزی شده اند.

لوله های دیگر:

برای اختصاری فقط نام و مورد استفاده لوله های دیگر که در تأسیسات کاربرد داند، بیان می شود.

  • لوله فولادی برق در سیم کشی رو کار برق.
  • لوله چدنی برای تأسیسات فاضلاب.
  • لوله چدنی برای آب رسانی و خطوط انتقال آب شهری.
  • لوله سیمانی برای دودکش و فاضلاب.
  • لوله آزبستی برای فاضلاب آغشته به واد شیمیایی.
  • لوله مسی در سیستم های سرد کنند، کویل های سرمایی و گرمایی به کار می رود.

وصاله ها (فیتینگها):

در لوله کشی، برای اتصال لوله ها به یکدیگر یا برای تغییر جهت دادن لوله یا انشعاب گرفتن یا تبدیل قطر لوله از قطعاتی استفاده می شود که به آنها «وصاله» می گویند. جس وصاله ها باید از چدن چکش خوار،ذفولاد و یا فولاد گالوانیزه باشد. متداول ترین آنها عبارتند از:

بوشن:

قطعه استوانه ای است که از داخل دنده شده و برای اتصال دو لوله و وارد دیگر به کار می  رود.

 

جهت اخذ دیپلم رسمی می توانید از مهارت های این رشته استفاده کنید.

زانو:

وسیله ای برای تغییر جهت لوله کشی است. از نظر زاویه تغییر و نحوه دنده شدن دارای انواع مختلف است.

سه راهی:

وسیله ای برای گرفتن انشعاب در لوله کشی می باشد که ممکن از 90 درجه و 45 درجه ب��شد.

مغزی:

وسیله ای است که می توانید یک لوله کوچک دو سر دنده یا قطعه ریختگی دو سر دنده باشد و برای اتصال وصاله ها به هم دیگر یا اتصال وصاله ها به شیر ها و موارد دیگر به کار می رود.

مهره ماسوره:

وسیله ای است  برای اتصال دو قسمت لوله کشی که از سه قطعه تشکیل می شود. دو قطعه از آن هر یک به یک طرف وصل می شود و قطعه وسط با اتصال دو قطعه به هم دیگر دو قسمت لوله کشی را به هم وصل می کند.

از مهره ماسوره در اتصال سیستم لوله کشی به دستگاهع هایی مانند آب گرم کن و اتصال در طول های بلند و هم چنین در مدارات بسته لوله کشی استفاده می شود.

تبدیل:

وسیله ای است برای ایجاد تغییر قطر در لوله کشی،که ممکن است به صورت روپیچ، توپیچ، بوشن تبدیل، زانو تبدیل و سه راه تبدیل باشد.

درپوش: در صورت لوزوم برای بستن انشعابات مورد استفاده قرار می گیرد.

شیرها:

شیرها وسایلی هستند که برای باز و بسته کردن مسیر، تنظیم مقدار جریان آب رسانی ساختمان، شیرها به سه گروه شیرهای مسیر و شیر های ایمنی و کنترل دسته بندی می شوند.

شیرهای برداشت:

شامل شیر های ساده تکی، شیرهای مخلوط، شیرهای پیسوار و شیرهای فشاری می باشند. جنس این شیر معمولا از آلیاژ برنج است و برای زیبایی آن را یا آبکاری کرم و نیکل رو کش می کنند.

شیرهای ساده تکی :

در انواع و اشکال گوناگون ساخته می شوند و مهم ترین شیر کرمه دنباله کوتاه، شیر کرمه دنباله بلند، شیر برنجی معمولی و شیر برنجی سر شیلنگی هستند.

شیرهای مخلوط:

که برای مخلوط کردن آب سرد و آب گرم و رساندن آب به دمای لبازم به کار می روند. به دو گروه تو کاسه و دیواری تقسیم بندی می شوند.

نوع توکاسه در مدل و اشکال گونهگون از طرف سازندگان عرضه می شوند.

میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر جهت اخذ دیپلم نقشه کشی (معماری) به صفحه دیپلم نقشه کشی مراجعه کنید.

723 رتبه بندی این مطلب:
5.0
 

نوشتن یک نظر

در این فرم اطلاعات شما را ذخیره می‌کنیم تا بتوانیم نظرات شما را ثبت کنیم. برای مشاهده قوانین به صفحات حریم خصوصی و شرایط استفاده مراجعه کنید
افزودن نظر